Kysymyksiä ja vastauksia Guasha hoidosta

Mitä on Guasha?

Guasha on vanha kiinalainen hoitotapa, jossa käytetään ohutta, tylppää lastaa kudosten käsittelyyn. Lastaa liu'utetaan öljytyllä iholla pienellä paineella. Käyttämäni instrumentit ovat yleensä metallisia ja öljyt luonnonmukaisia. Apuna käytän infrapunalämmitintä ja silikonikuppeja joka pehmentää kudosta ja tekee käsittelystä miellyttävämpää.
Hoidossa ei rikota ihoa, eikä rikkinäistä tai tulehtunutta ihoa käsitellä!

Mitä ovat Guashan jättämät jäljet?

Guasha usein jättää mustelman kaltaisen jäljen ongelma-alueelle (ihoa ei rikota). Nämä jäljet ovat vaarattomia ja paranevat itsestään 2-5 päivän kuluessa. Jos kudos on terve, usein jälkiä ei muodostu. Jäljen väri ja sävy kertovat alueella esiintyvän ongelman luonteesta. Esimerkiksi hyvin tummat jäljet kertovat kroonisesta vaivasta, tulehduksesta tai veren salpautumisesta. Gua Sha toimiikin erityisen hyvin näiden oireidein hoitamisessa!

Ihmiset yleensä ovat hyvin kiinnostuneita guasha hoidon tuottamista jäljistä, koska se avaa uuden käsityksen siitä, missä kunnossa henkilön kudos ja elimistö on. Jäljet ovat hyvin yksilökohtaisia, joten harvoin näet samankaltaisia tuloksia.

Mihin Guasha voi auttaa?

‚ÄĘ    Tuki- ja liikuntaelinoireet  (lihaskireys ja -s√§rky)
‚ÄĘ    Heikko verenkierto 
(puutumisoireet, pintaverenkirtovaivat)
‚ÄĘ    Aineenvaihduntah√§iri√∂t
‚ÄĘ    Kuona-aineiden poistamiseen
  (detox)
‚ÄĘ    Hengenahdistus 
(astma, yskä)

Onko guasha kivuliasta?

Tämä on eniten esitetty kysymys! Vaikka guasha saattaa vaikuttaa kivuliaalta ja voi luoda negatiivisia ennakkoluuloja, hoidon tuntemus ei ole voimakkaampi, kuin perinteinen hieronta. Useammat ihmiset kokevat hoidon erittäin nautinnolliseksi. Hoitoa myös auttaa tehokkaat infrapunalämmittimet, jota hoidon aikana hyödynnetään. Kyseess√§ ei siis ole voimalaji.

Hyvä tietää

Gua Sha käynnistää voimakkaasti aineenvaihduntaa, joten riittävä nesteytys hoidon jälkeen on tärkeä muistaa.
On suositeltavaa välttää urheilua tai muuta elimistöä rasittavaa aktiviteettia seuraavan 48-tunnin ajan.
Esimerkki Guasha -hoidosta

Kuvat on otettu heti hoidon jälkeen. Hoidot on tehty viikon välein (1 kerta/viikko). Jäljet ovat täysin parantuneita hoitojen välissä
Ensimmäinen hoito
Toinen hoito
Kolmas hoito

Asiakkaan taustatiedot

Asiakas on nuori mies, joka tekee istumatyötä.
Hän hakeutui hoitoon pitkään jatkuneen päänsäryn ja käsien heikon verenkierron vuoksi. Asiakas oli herännyt usein yöllä kädet puuduksissa, ja tunnon palautuminen oli vienyt pitkiä aikoja.

Hänellä ilmeni voimakasta lihaskireyttä kauttaaltaan selässä ja niska-hartiaseudulla, jotka olivat herkkiä kosketukselle.

Ensimmäinen hoito

Ensimmäisen guasha käsittelyn jälkeen (kuva 1) näkyy voimakasta veren salpautumista ja mahdollista kudoksen tulehdusta kauttaaltaan. Jo ensimäisestä hoidosta asiakas ilmoitti suurta apua.

Suosittelin hänelle toista hoitokertaa, sovimme uuden ajan viikon päähän.

Toinen hoito

Toisella hoitokerralla (kuva 2) kudoksen tila oli huomattavasti parempi edelliskertaan verrattuna. Kireitä kohtia oli vähemmän, instrumentti tuntui sulavammalta kudoksen päällä ja kudos ei reagoinut niin voimakkaasti enää. Koska keskiselkä oli paremmassa kunnossa, aikaa riitti selän lateraaliosien käsittelyyn. Kudos oli hyvässä kunnossa, eikä reagoinut yhtä voimakkaasti kuin keskiselkä.
Asiakkaan oikea lavan seudulla kuitenkin ilmeni vielä kohtia, jossa kudos reagoi hoitoon (oikeakätinen)

Asiakas ilmoitti päänsärkyjen ja puutumisoireiden kadonneen ja yleisen vireystilan parantuneen. Sovimme jälleen uuden käsittelyn viikon päähän.

Kolmas hoito

Kolmannella hoitokertalla (kuva 3) selän kudos vaikutti terveeltä ja hyvältä. Instrumentti tuntui sulavalta kudoksessa.
Koska selkä, niska ja hartiaseutu olivat hyvässä kunnossa ja hoito aikaa oli jäljellä, käsittelin asiakkaan pienet rintalikaset (solisluun alapuolelta). Alue reagoi voimakkaasti hoitoon ja punotusta oli paljon. Hoito auttoi välittömästi käsien liikkuvuuteen ja avasi hartiarengasta.

Lopputulos

Asiakas ilmoitti hoidosta olevan apua - Puutumisoireet katosivat ja yleinen vireystila parani.

Hän myös kertoi hänen aineenvaihdunnan kiihtyneen voimakkaasti hoitojen jälkeen.
Guasha käynnistää voimakkaasti aineenvaihduntaa, joten riittävä nesteytys hoidon jälkeen on tärkeä muistaa.
Henkilö ei kokenut guasha hoitoa kivuliaaksi. Hoidoissa ei käytetty akupunktiota.
¬©  Timo Kulju